Најави на настани

Најави за јавни настани

Денови на финансиска писменост - Отворање

Денови на финансиска писменост - Отворање

Утре, 28 мај 2019, пред платото на Министерството за финансии ќе се одржи настан по повод Денови на финансиска писменост. Во рамки на настанот, министерот за финансии, гувернерката на Народната банка и претседателите на КХВ, АСО и МАПАС ќе направат куса обиколка на штандовите кои се наоѓаат пред МФ, по што ќе следат изјави.

Денови на финансиска писменост - Отворање

Денови на финансиска писменост - Отворање

Утре, 28 мај 2019, пред платото на Министерството за финансии ќе се одржи настан по повод Денови на финансиска писменост. Во рамки на настанот, министерот за финансии, гувернерката на Народната банка и претседателите на КХВ, АСО и МАПАС ќе направат куса обиколка на штандовите кои се наоѓаат пред МФ, по што ќе следат изјави.

Посета училиште с.Гургурница, Брвеница

Утре, 8-ми март 2019, министерот за финансии Драган Тевдовски, амбасадорот на ЕУ во земјава Самуел Жбогар и претставникот на Светска банка во земјава Беким Имери ќе го посетат новото училиште во с.Гургурница, општина Брвеница. Училиштето е изградено преку Проектот за подобрување на општинските услуги, кое се реализира преку Министерството за финансии со поддршка на Светска банка и Европска комисија.
 
Агенда:
 

Работна посета на УИПР и БЈН

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, ќе оствари работна посета на Управата за имотно правни работи, како и на Бирото за јавни набавки.

Работна посета на УФР

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, ќе оствари работна посета на Управата за финансиско разузнавање.

Водич за подобро информирање на физичките лица за ДДВ

Денеска во Министерството за финансии ќе се одржи прес-конференција на која ќе биде презентиран Водичот за подобро информирање на физичките лица за данокот на додадена вредност.

 

Работна посета на Царинска управа

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, денеска ќе оствари работна посета на Царинската управа.

Посета на Регионалната дирекција на УЈП во Скопје

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, денеска ќе оствари работна посета на Регионалната дирекција на УЈП во Скопје, како и на Управата на финансиска полиција. 

Заедничка прес-конференција на претседателот на Владата и министерот за финансии

Денеска во Министерството за финансии, претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев и министерот за финансии Драган Тевдовски денеска ќе одржат заедничка прес-конференција.

 

Прес-конференција во МФ

Денеска во Министерство за финансии ќе се одржи прес-конференција на тема “Десет клучни реформи за подобар систем на јавни финансии во 2018“.

Subscribe to RSS - Најави на настани