Најави за настани

Предлог-буџетот за 2018 на денеска на дневен ред на Пленарна седница во Собрание
22.12.2017

22 декември 2017, Скопје - Предлог-буџетот за 2018 денеска е на дневен ред на пленарна седница пред пратениците во Собрание.

Прва седница на Советот за развој на пазар на капитал
21.12.2017

21 декември 2017, Скопје - Денеска во Министерството за финансии во 13.30 часот ќе се одржи Првата седница на Советот за развој на пазар на капитал, со која ќе претседава министерот за финансии Драган Тевдовски. Пред почетокот на седницата предвидени се изјави за медиумите од МФ Тевдовски со почеток во 13:15 часот.

ЈАВЕН НАСТАН – КОНСУЛТАЦИИ ЗА НАЦРТ ПРОГРАМАТА ЗА ЕКОНОМСКИ РЕФОРМИ 2018 – 2020 ГОДИНА
01.12.2017

На 5 Декември 2017 година, со почеток во 12 часот, во просториите на Министерството за финансии ќе се одржат консултации со јавноста за нацрт Програмата за економски реформи 2018 – 2020 година. Повеќе за настанот на http://www.finance.gov.mk/mk/node/6843

Јавен настан за поддршка на ЕУ за подобрување на услугите кон даночните обврзници
28.11.2017

28 ноември 2017, Скопје - Министерот за финании Драган Тевдовски денеска во 11 часот ќе присуствува на јавниот настан за промоција на помошта на ЕУ за Управата за јавни приходи заедно со Н.Е.Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на ЕУ и директорката на УЈП Сања Лукаревска. Настанот ќе се одржи во УЈП Регионалната дирекција.

 

Завршна конференција за Твининг за усогласување на регулативата со ЕУ во областа на осигурувањето
16.11.2017

16 ноември 2017, Скопје - На 17 ноември 2017 ќе се одржи конференција по повод завршувањето на Твининг проектот за хармонизација со законската регулатива на ЕУ во областа на осигурувањето. Конференцијата е со почеток во 10 часот во хотел „ТЦЦ Гранд Плаза“.

Дебата во МФ со граѓански организации и стопанственици на тема Буџет
01.11.2017

Утре во Министерството за финансии ќе се одржи дебата со граѓанските организации на која ќе се презентираат контурите на Предлог буџетот за 2018 година и ќе се побара нивното мислење и видување за нацрт верзијата.

Завршна конференција „Зајакнување на среднорочно буџетирање“
01.11.2017

Денеска ќе се одржи завршна конференција на тема “Зајакнување на среднорочно буџетирање за ефикасно управување со јавните финансии“ по повод завршување на твининг проектот финансиран од ЕУ. Конференцијата е со почеток во 10 часот во хотел Континентал.

Агенда на конференцијата

Јавен настан за Програмата за управување со јавните финансии
18.09.2017

18 септември 2017, Скопје - Утре (19 септември) во Министерството за финансии ќе се одржи јавен настан за презентација на Програмата за управување со јавните финансии и отпочнување на процесот за јавни дискусии и консултации со засегнатите страни.

Агенда на настанот:

10:45 часот Изјави за медиумите

11:00 часот Презентација и отворена дискусија за Програмата

Прес-конференција во МФ за резултати од Анализа за доходовна нееднаквост
25.08.2017

25 август 2017, Скопје - Тимот на Министерството за финансии за првпат во Република Македонија објавува анализа за распределба на доходот. Резултатите од истата денеска на прес-конференција ќе ги соопштат министерот за финансии д-р Драган Тевдовски и советникот Бранимир Јовановиќ.

Министерот Тевдовски на доделување грантови преку ИПА за рурален развој
22.06.2017

Министерот за финансии д-р Драган Тевдовски денеска ќе присуствува на потпишувањето договори за грант во рамки на програмата ИПА за рурален развој со општините Сопиште и Чешиново-Облешево.

Настанот ќе се одржи во 11.30 часот во ЕУ - инфо центар.

Pages