Вести

23.09.2007

Почитувани стопанственици, Дами и господа, драги гости

22.09.2007

Ваша екселенцијо, Почитувани учесници, Дами и господа, драги гости,

21.09.2007

Како Вицепремиер одговорен за економски прашања во новата Влада на Република Македонија, ми преставува чест да учествувам на оваа тркалезна маса организирана од Фондацијата Konrad Adenauer Stiftung.

20.09.2007

Госпоѓа Амбасадор, Почитувани учесници,  Дами и господа,

Како Вицепремиер одговорен за економски прашања во новата Влада на Република Македонија, ми претставува чест да учествувам на оваа конференција и би сакал да ги поздравам сите учесници на овој важен настан.

30.06.2007

Новите трошоци предвидени со ребалансот се потреба, а не луксуз и со нив покриваме приоритетни проекти, за кои дури и не обезбедивме доволни финансиски средства, вели Славески.

30.06.2007

"Македонија сега му дава приоритет на развојот пред стабилноста – и со тоа бележи први успеси"

 

03.03.2007

Новините секогаш предизвикуваат отпор

Минатиот месец јавноста беше преокупирана со неколку најавени економски реформи кои директно влијаат врз животниот квалитет на граѓаните. 

20.02.2007

Нема бесплатен ручек, едно е да платите во готово, друго е да платите на рати, вели министерот за финансии

05.12.2006

"Во економијата не постојат готови рецепти!"

 

Pages